THEATERREIZEN

Theaterreis voorjaar 2016 = VOL!

Zoals gewoonlijk kwamen de aanmeldingen voor de theaterreis weer binnenstromen. 

In deze donkere dagen van de wintermaanden, blikken wij graag weer vooruit. En maken wij graag weer plannen. Zoals al hier en daar aangekondigd tijdens onze druk bezochte, vorige reis naar Laren op 14 november jl., staat voor het volgend voorjaar een reis in de maak op zaterdag 2 april. Onze eerste stop zullen we maken in Den Bosch, waar we Visioenen van een genie, een groots opgezette overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch zullen gaan bezichtigen. Vanuit daar zullen we met de bus doorrijden naar Floor, een café/restaurant in het culturele hart van Rotterdam.Waar we de rest van de avond zullen blijven om de therapeutische komedie De Freudjes, geen familie te gaan bezoeken. 

48568_fullimage _a Hooiwagen _haywain _jpeg _560x 350 Op Site

Theaterreis najaar 2015

695x 400_HOEmooiallesprojecten

Op zaterdag 14 november vertrok er aan het begin van de middag een volle bus met Vrienden vanaf Den Haag naar Laren. Deze najaarsreis was zo populair, dat er binnen drie dagen al geen plekje meer beschikbaar was!

Na een gezellige busreis, waarbij de koektrommel geheel schoolreisjes-wijs rondging, werd de middag goed gestart bij het Singer Museum, waar we de tentoonstelling De Bergense school bezochten. Van de informatieve audiotour werd dankbaar gebruik gemaakt, waardoor de expressieve schilderijen nog meer tot de verbeelding spraken. 

In het intieme museum café, gevestigd in het voormalig woonhuis van de familie Singer, kwamen de Vrienden elkaar geregeld weer tegen en werden de koppen koffie gedurende de middag ingeruild voor glazen wijn.

Vol van de mooie beelden werd er aan het einde van de middag door het knusse Laren koers gezet naar een even knus restaurant, dat in zijn geheel tot de beschikking van de theaterreizigers stond. Onder het genot van een goed glas wijn en een heerlijk driegangendiner werden de opgedane ervaringen uitgewisseld, waarna het alweer veel te snel tijd was om terug de bus in te gaan naar het Singer.

Dit bijzondere gebouw is namelijk niet alleen een museum, maar ook een theater! Nog unieker was dat de voorstelling deze avond te midden van een aantal schilderijen plaatsvond, vanwege de verbouwing van de theaterzaal. Hier werd door Kees Hulst en Esther Scheldwacht vol overgave Hoe mooi alles gespeeld, een ontroerend liefdesverhaal over Leo Vroman en zijn vrouw Tineke.

Na deze gezellige dag, vol met kunst en cultuur reed de bus weer terug naar Den Haag. Tijdens de terugreis werd nog veel nagepraat en teruggeblikt op deze leuke dag uit. Mogelijk gemaakt door de initiatiefnemers van de theaterreizen: hulde aan Eeke Crabbendam en Joep Winkels!

IMG_0541 Foto 2 Theaterreis 20151114

Theaterreis voorjaar 2015

Op zaterdag 18 april 2015 vond de laatste theaterreis plaats. Aan het begin van deze middag vertrekt een bus vol Vrienden vanaf Den Haag naar Amsterdam. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor een heerlijke kop koffie met taart, vol energie werd hierna koers gezet richting het Rijksmuseum waar de zeer populaire tentoonstelling Late Rembrandt werd bezocht.

Weer terug in de bus worden de ervaringen uitgewisseld, waarna er tijdens een bijzonder smakelijk driegangendiner verder gepraat werd. Niet alleen het eten, maar ook de locatie was speciaal: het restaurant WOODS is gevestigd in een voormalige droogloods voor het hout van de naastgelegen zaagmolen de Heesterboom.

Na de laatste gang is het feest nog niet voorbij: de bus rijdt verder naar het vlakbij gelegen Theater Ins Blau, waar de dernière van Op een mooie Pinksterdag gespeeld wordt door onze eigen Stefan de Walle. Na afloop van deze intrigerende voorstelling komt hij alle Vrienden groeten en wordt er tijdens een borrel gezamenlijk nagepraat over de heftige thematiek.

Aan het einde van de avond rijdt de bus weer terug naar Den Haag, waarbij er terug gekeken wordt op een zeer gezellige, inspirerende dag vol kunst en cultuur. Wederom mogelijk gemaakt door de initiatiefnemers van de theaterreizen: Eeke Crabbendam, Margot Heilbron en Joep Winkels.

Zij zullen dit najaar opnieuw een theaterreis organiseren, waarover u als Vriend natuurlijk weer bericht zult ontvangen op het moment dat het programma vast staat.

Campagnebeeld OPEENMOOIEPINKSTERDAG_foto Martijn Beekman _site _1

Op een mooie Pinksterdag - Tekst & regie Esther Scheldwacht - Acteur Stefan de Walle 

OVER DE THEATERREIZEN

Al vanaf de jaren tachtig worden er door betrokken Vrienden theaterreizen georganiseerd. Sindsdien vindt er minimaal twee keer per jaar een volledig verzorgde reis plaats voor de liefhebbers. Vaak wordt een museumbezoek gecombineerd met een theaterbezoek, waarbij er tussen de culturele indrukken door gezellig samen wordt gegeten. Een leuk dagje uit voor en door de Vrienden! 

ANS SAMAMA, FERVENTE THEATERREIZIGER

"Al jaren ga ik met heel veel plezier mee op theaterreis. Keer op keer zijn de programma’s weer zo goed, van tentoonstelling tot eten en voorstelling. En dan ook nog eens in zo’n leuk gezelschap! Heerlijk om zo een volledig verzorgd dagje uit te kunnen."

EEKE CRABBENDAM, ORGANISATOR THEATERREIZEN

“Samen cultuur beleven, samen uit eten en samen een prettige dag op stap, kennelijk voorziet dat in een behoefte. Als je de Vrienden daar een plezier mee doet, dan doet dat ons ook plezier.”