BEHIND THE SCENES

TERUGBLIK BEHIND THE SCENES - DE REVISOR

De eerste maandag van dit nieuwe jaar begon goed voor onze Vrienden: zij kregen een exclusieve kijk achter de schermen bij De revisor.

Op deze allereerste dag van de montageperiode stond het decor letterlijk nog in de steigers. Op het toneel van de Koninklijke Schouwburg zagen de aanwezigen hoe de metalen kooi, prominent aanwezig in het toneelbeeld, in de trekkenwand gehesen werd. Na een kop koffie in de artiestenfoyer vertelde inspiciënt Glenn Neyndorff bevlogen over het werk van de techniek en deelde unieke inzichten uit het bouwproces rondom de totstandkoming van het decor.

 Behind The Scenes - De Revisor Behind The Scenes - De Revisor 2

TERUGBLIK BEHIND THE SCENES - GENESIS

Voordat Genesis in première ging werd de Vrienden gelegenheid gegeven om op 2 april 2015 een kijkje achter de schermen te nemen in het Zuiderstrandtheater. Hier werd hard gewerkt aan de laatste fase van het repetitieproces, waarvan het publiek een uur lang deelgenoot werd gemaakt nadat Johan Doesburg een inleiding gaf over zijn laatste voorstelling bij het Nationale Toneel. Na afloop werd er in de kersverse foyer van het nieuwe theater in de Scheveningen haven nagepraat tijdens de borrel. 

20150402 Behind The Scenes Genesis 3 20150402 Behind The Scenes Genesis

20150402 Behind The Scenes Genesis 20150402 Behind The Scenes Genesis 1

TERUGBLIK BEHIND THE SCENES - POLLEKE

Op 26 februari 2015 werd er exclusief voor de Vrienden een kijkje achter de schermen georganiseerd bij Polleke, de allereerste familievoorstelling van het Nationale Toneel en NTjong. De avond startte met een inleiding door Martine Manten, dramaturge van NTjong. Vol enthousiasme vertelde zij over de wijze waarop de voorstelling tot stand was gekomen, van de keuze voor het boek van Guus Kuijer tot een illustratie van de verschillende decors.
Nadat er vanaf het eerste balkon naar de repetities op het toneel van de KS gekeken was, werd er nagepraat met een drankje in het Paradijs. Dat niet alleen de Vrienden heel enthousiast zijn over de voorstelling blijkt uit de goede recensies na afloop van de première op zondag 8 maart 2015 in een bomvolle Koninklijke Schouwburg. Guus Kuijer zat zelf ook in de zaal. Hij schreef diezelfde avond trots op Twitter: "Oh Polleke, wat was je mooi!”. 

Behind The Scenes Polleke 26 Februari 2015 011 Behind The Scenes Polleke 26 Februari 2015 014

Behind The Scenes Polleke 26 Februari 2015 030 Scenebeeld Polleke 1 - Fotograaf Martijn Beekman

VRIENDEN

Vriendschap gaat om delen. Wij delen onze mooiste voorstellingen met onze Vrienden en nodigen hen uit voor bijzondere activiteiten. Ook Vriend worden? Lees hier waarom Geerte Vriend werd.