ONTMOET KRINGLID

DE SPILFUNCTIE VAN DE KONINKLIJKE SCHOUWBURG

Machteld von Oven is fondsenwerver bij de Technische Universiteit Delft, cultuurliefhebber en lid van de Shakespeare Kring van de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel.

Von Ovens liefde voor cultuur ontvlamde dankzij haar studentenbaan bij de Amsterdamse Stadsschouwburg. “Door mijn baan kon ik vrijwel alle voorstellingen zien, inclusief Macbeth in het Chinees (helaas zonder boventiteling). De schouwburg was voor mij een heerlijke plek om te vertoeven, een wereld op zich.” Von Oven bleef zich lange tijd richten op het toneelaanbod in Amsterdam. “Daardoor had ik te weinig oog voor wat er in Den Haag gebeurde, waar ik inmiddels al jaren woon. En hier gebeurt veel.” Ontmoet -kringlid -macheld -vo

Shakespeare Kring
Als lid van de Shakespeare Kring steunt Von Oven nu de KS en het NT. De opbrengsten gaan naar een speciaal fonds dat bijvoorbeeld gebruikt wordt voor educatie, nieuwe theaterstoelen of talentontwikkeling. Nu er drastisch wordt bezuinigd op cultuur, is particulier geld volgens Von Oven extra belangrijk. “Door iedere bezuiniging verschraalt het aanbod en stijgen de prijzen, waardoor toneel voor steeds minder mensen toegankelijk is. Particuliere gevers kunnen daar iets aan doen.”

Dialoog met het publiek
Het NT en de KS vormen volgens Von Oven een sterke combinatie in Den Haag. “Ik ben enthousiast over de kwaliteit en het aanbod van het Nationale Toneel, de Koninklijke Schouwburg is een prachtig gebouw op een fantastische locatie. Een gebouw om te koesteren en door te geven aan een volgende generatie. In mijn visie voor de toekomst vervullen de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel een spilfunctie in de stad waarbij de deuren letterlijk open staan en de dialoog met omstanders zichtbaar is. Toneel en cultuur zijn gebaat bij een wisselwerking met het publiek. Toneel waar niemand naar kijkt verliest zijn zin, ook voor de acteurs.”

TONEEL KRINGEN

Sluit u aan bij dit bruisend netwerk van cultuurliefhebbers en geniet van exclusieve behind the scenes events, premières en vele bijzondere toneelavonden in goed gezelschap. Lees hier waarom Machteld lid werd van de Shakespeare Kring.

KOM ERBIJ

U bent van harte welkom om eens vrijblijvend te sfeer te komen proeven bij een van onze bijeenkomsten. Meld u hier aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.