Urban Stories

Urban Stories - NTjong

NTjong gaat met Urban Stories op jacht naar de verhalen van deze tijd. De stad doorkruisen zij met presentaties, kleine voorstellingen en urban happenings in buurten en wijken. Op onverwachte plekken wordt publiek gezocht en publiek wordt naar onbekende plekken gebracht. De drie deelprojecten Aan Tafel, Urban Dances en Adam en Eva vormen Urban Stories I, samenkomend in de Urban Stories Nights. Wij willen doorgaan met Urban Stories II.

Aan Tafel

Met Aan Tafel wordt de manier waarop we eten ter discussie gesteld. Het multimedia diner vindt plaats aan een speciaal ontworpen tafel. Deze is eerst nog bedekt met een tafellaken maar zodra de deelnemers (24 zitplaatsen) hebben plaatsgenomen, wordt deze weggehaald. Ieder heeft nu een eigen tv als placemat voor zich met daarop portretten van verschillende Haagse inwoners en hun persoonlijke verhalen over hun eettafel en de daaraan genuttigde maaltijd. Dit wordt vergezeld door een proeverij van die maaltijd die het publiek rechtstreeks (zonder bord) op de tv’s geserveerd krijgt. Aan het eind van de deze ‘overdadige maaltijd’ op de tv’s gaat het tafelkleed er weer overheen. Dit tafellaken bedekt letterlijk alle prikkels die de televisies daaronder hebben vertoond. De rust is wedergekeerd en er is tijd voor uitwisseling tussen de tafelgenoten/het publiek over hun eigen eetgewoontes/-tradities en herinneringen. 

Urban Dances

Bij Urban Dances werkte de Canadees/Haagse Choreograaf Erik Kaiel intensief samen met Haagse jongeren. De magische en surrealistische verhalen van de Japanse auteur Haruki Murakami vormden zijn inspiratiebron voor een dansperformance in de openbare ruimte. De jongeren leren zelf, onder leiding van Kaiel, een choreografie te maken en te dansen, die ze vervolgens als ‘peer educators’ leren aan leeftijdgenoten. Vervolgens is de gezamenlijke choreografie in de openbare ruimte door hen uitgevoerd als guerilla actie tussen het winkelende, en nietsvermoedende, Haagse publiek.

Adam en Eva

Adam en Eva, een fototoonstelling (en memoryspel) over hedendaagse Adam en Eva’s. We zochten de Adam’s en Eva’s van deze tijd, vanuit alle verschillende culturele achtergronden. Niet alleen in beeld werden zij vastgelegd, ook hun persoonlijke scheppingsverhalen werden opgetekend. In het project bundelden de jonge Ethiopisch/Haagse fotograaf Florestan Korp, schrijver Frederique Hofman van het Haagse schrijverscollectief De Kosmonaut en vele inwoners van Den Haag hun krachten.

Pag 26-27-Adam -en -Eva -1_2_2